Honda Civic 2020 – Óvások és BT

2020.10.15 – Mondello Park – BT döntések
1. futam
Név: Czimer Gábor
POZ: 230
DÖNTÉS: Rajt utáni “kavarodás”. Hárman voltak egy helyen. Dobsa sajnos szerencsétlenül járt, de versenybalesetnek ítélte az esetet a BT.
Név: Fekete Imre
POZ: 242
DÖNTÉS: Dobsa nagy tempóval, veszélyesen tér vissza a pályára, és eltalálja Feketét. 3 rajthely büntetés a következő futamra.
Név: Ifj. Sebestyen Csaba
POZ: 329
DÖNTÉS: Ambrus ráfordul Sebestyen-re, ezzel leszorítja. A vétlen fél pozíciókat veszít. +10mp a futamra.
Név: Szentmiklósi Tamás
POZ: 340
DÖNTÉS: Koczogh külső íven bepróbálkozik Tamással szemben, persze onnan nehéz lett volna előzni, de ez más kérdés. Az első és a hátsó tengely már egy vonalban van, így helyet kell hagyni egymásnak. Tamásnak ez nem sikerül, így leszorítja Koczogh-ot. Laci időt veszít, és megelőzi őt Czimer. +5 mp Tamásnak.
Név: Horváth László
POZ: 881
DÖNTÉS: Csaba meglöki Lacit, és ezzel előzi meg őt. +5 mp Csabának.
2. futam
Név: Horváth László
POZ: 225
DÖNTÉS: Baleset történik az egyenes kanyarban, ezáltal tumultus alakul ki. Tipikus versenyzői reakció, hogy kikerüljük a balesetet. Nincs büntetés.
3. futam
Név: Czimer Gábor
POZ: 320
DÖNTÉS: A megóvott pozícióban nincs semmi esemény.
Név: Czimer Gábor
POZ: 825
DÖNTÉS: Az első jobbosban minimális helye volt Czimernek, de nem történt baleset. A második jobbosban pedig inkább Czimer vetődik be keményebben. 50-50, ez belefér a túraautózásba. Persze azért okosan!
Név: Czimer Gábor, Fekete Imre. (Az esetet mindkét fél megóvta)
POZ: 1184
DÖNTÉS: Beugrásos előzési kísérlet Gábortól. Imre egyenesen megy a kanyarig, és nem köteles helyet hagyni. Gábor a szűk helyen a fűre is rámegy hátsó kerékkel, és nekifordul Imre autójának, és ezzel kilöki. +20mp Czimernek kilökés miatt.
A BT kapott egy kérelmet oktalan büntetés levételére. Ez a lehetőség még nagyon friss, és lehetnek változások. A szabályzatban 10 és 20 mp jóváírása van feltüntetve, de nyilván minden pályán más a jogtalan veszteség.
Ambrus Márió kapott egy áthajtásos büntetést azért, mert elkerült egy nagyobb balesetet/tumultust az első kanyarban. Ezt a BT jogtalannak ítélte, így jogos a kérés. 5 mp-t levontunk Márió idejéből.
2020.10.14 – Mondello Park – Óvások
1. futam
Név: Czimer Gábor
POZ: 230
Leírás: Dobsa János felém kormányoz. Ahogy megmozdul az autója, leugrok a gazrol. Nezzetek kormanyallast!
Név: Fekete Imre
POZ: 242
Leírás: veszélyes pályára visszatérés és kilökés boxba kellett hajtani mert a futómű nagyon sérült.
Név: Ifj. Sebestyen Csaba
POZ: 329
Leírás: rámfordul a kanyarban, nem hagy helyet. Kisodródok. 2 pozíciót vesztettem.
Név: Szentmiklósi Tamás
POZ: 340
Leírás: kiforgatás
Név: Horváth László
POZ: 881
Leírás: Beugrásos előzés, nem létező helyre.
2. futam
Név: Horváth László
POZ: 225
Leírás: Öreg Csabi kívülről előz? (225-232)
3. futam
Név: Czimer Gábor
POZ: 320
Leírás: Fekete Imre. Addig tekeri a kormyanyt amig kontakt lesz, lehetetlenne teszi az elozest, ramhuzas
Név: Czimer Gábor
POZ: 825
Leírás: Imre tudja hogy mellette vagyok, de elve, hogy nem enged el es nem hagy helyet. Ramhuzas
Név: Czimer Gábor, Fekete Imre. (Az esetet mindkét fél megóvta)
POZ: 1184
Leírások
Gábor: Mar extrem helyen probalom meglepni Imret, aminek ugyanaz a vege. Mellette vagyok es fektavon ramhuz, ezert forog ki. Ha nem mozditja ram, nem all keresztbe. Nezzetek meg tuzetesen, a kontakt csak rogton akkor jon amikor mozdul a kormanyszoge jobbra. Mas helyen nyilvan kisebb valoszinuseggel jarna ilyen kovetkezmenyekkel, de itt elkonnyul az auto, normalis hogy elszallt Imre. Igy keptelenseg versenyezni ellene. Szeretnem vele megdumalni mi ez a duh iranyomba, mert elozo futamon is volt ilyen es ez tovabbi hasonlo szitukat szul majd. Ami Imrevel utana törtent (kicsuszas, fal) az elkerulheto lett volna, ha gondolja majd megosztom vele is. Bar amig nem partner a jo versenyzesben, addig felesleges errol beszelnunk.
Imre: Nem hagyok bebújásra se eséjt de a box bejáratot kihasználva mégis próbál fékezés közben bebujni amivel kilök fékezés közben 3 hejről visszaesek a 7 és az autó is sérült .
2020.10.01 – Val de Vienne – BT döntések
Óvás
1. Futam
Név: Ifj Sebestyén Csaba
POS: 305
Eset rövid leírása: Szabó Ferenc nem hagyott helyet, kilökött a pályáról.
DÖNTÉS: +20 mp Szabó Ferencnek.
Chatstop megsértés
Ambrus Márió az első futamon többször is írt a chat-re. A BT tisztában van azzal, hogy egy bug miatt jogtalan büntetést kapott, de ezt sajnos le kell tölteni. Nincs élő bt a futamokon, az admin is versenyzik. Ne várja el senki, hogy az admin feladja a futamát, félreáll, és leveszi a büntetést a futam alatt. A szabályzat 10-es pontjának utolsó bekezdése foglalkozik ezzel a témával.
Márió figyelmeztetést kap, és mivel nem értékelhető a futama, ezért a második futamra kap 5 mp-t. Többszöri chatstop megszegésnek ez a büntetési tétele.
Gumiszabály megszegése
Szili Attila nem tett eleget annak, hogy két különböző keveréket használni kell a hétvégén. Mindhárom futamán medium gumival indult. Legalább az egyiken váltania kellett volna.
A BT ilyen esetben a versenyzőtől levonja azt a pontmennyiséget, amit a legjobb futamán szerzett (az adott hétvégén). Attila második futamán szerzett pontjait levontuk. (11 pont)
“Pályabug” – A bt álláspontja, és döntése
A BT úgy döntött, hogy +1 “dobós” futamot ad minden versenyzőnek, így összesen 4 ilyen futama lesz mindenkinek. A bajnokságban 24 verseny lesz, abból 20 fog számítani. A Val de Vienne forduló eredményei megmaradnak.
További megjegyzés: Úgy gondoljuk, hogy max egy futamon volt érintett 1-1 versenyző a bug miatt. De ha két futamon is megérezte valaki, még az is belefér, és még van 2 dobós futam neki.
2020.09.30 – Val de Vienne – Óvások
1. Futam
Név: Ifj Sebestyén Csaba
POS: 305
Eset rövid leírása: Szabó Ferenc nem hagyott helyet, kilökött a pályáról.
0
Élőben vagyunk!! Nézd!
Jelenleg nincs adás